Kwaliteitenbox

De Kwaliteitenbox is een hulpmiddel bij gesprekken gericht op groei van het individu teams en organisaties. Door middel van vrij interpreteerbare symbolen kan de samenhang van kwaliteiten, talenten, ontwikkeling en gedragsstijlen in één beeld gevangen worden.

De kracht van de box is dat het gesprek gevoerd wordt vanuit de persoon die een ontwikkelvraag, conflict of adviesvraag heeft. Met behulp van de vrij interpreteerbare symbolen kunnen er allerlei onderwerpen besproken die voor die persoon van belang zijn. De leidinggevende, persoonlijk begeleider of coach heeft tijdens deze gesprekken een begeleidende rol en helpt door middel van het stellen van vragen over de gekozen symbolen de persoon via andere invalshoeken de vraag en mogelijke oplossing te concretiseren. De symbolen helpen bij het tastbaar en visueel maken van de kern van de vraag en de mogelijke oplossing en bieden de mogelijkheid om vanuit andere invalshoeken een vraag, probleem of oplossing te bekijken.

Kwaliteiten

De Kwaliteitenbox biedt maatwerk in elke situatie en kan daardoor binnen breed vakgebied en verschillende doelgroep ingezet worden:

    Bepalen van een gezamenlijk vertrekpunt voor persoonlijke ontwikkeling Gesprekken voeren buiten bestaande gesprekskaders met als doel het individu de leiding te geven in het gesprek Geven van beeldend advies in loopbaan- en studiekeuze Inzicht geven in ontwikkelpotentie binnen een team Bepalen van wie de juiste kandidaat is voor een functie en wat er nodig is om hierin de juiste keuze te maken Inzicht geven in de juiste teamsamenstelling om een project succesvol te voltooien

Doelgroep

Dit maakt de box uitermate geschikt voor bijvoorbeeld:

  • Werving & Selectiebureaus
  • Loopbaan- en coachingsbureaus
  • Studenten die aan het begin van een loopbaan- of studiekeuze staan
  • Organisaties met de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling of verzorging van kinderen, volwassenen of ouderen.

Plan ons in!

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging en kunnen wij u hier mee helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!